Quiche picant
PrinteazaQuiche picant din: faina, parmezan, sare, unt, ou, dovlecel, ulei, branza, smantana, parmezan, seminte de floarea-soarelui, ierburi de Provence, sare, piper.
- 130 g făină
- 20 g parmezan ras
- 1/2 linguriţă sare
- 65 g unt rece
- 1 ou
Pentru umplutură:
- 1 dovlecel (zucchini)
- 2 ouă
- 1 lingură ulei
- 15 g brânză de oi
- 75 ml smântână
- 15 g parmezan ras
- 30 g seminţe de floarea-soarelui decojite
- 1 linguriţă ierburi de Provence
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pregăteşti aluatul aşa:
Frămânţi făina cu parmezanul, sare, untul şi oul, să devină o cocă netedă. înveleşti în folie transparentă coca şi o laşi la rece pentru 30 de minute.
Pregăteşti umplutura aşa:
Tai zucchini pe lung, în patru, apoi felioare, pe care le prăjeşti în ulei circa 5 minute, apoi le laşi să se răcească. Separi ouăle, amesteci gălbenuşurile cu smântână, parmezanul şi seminţele, pui brânza de oi tăiată cuburi şi potriveşi gustul cu sare, piper şi ierburile aromate.
Adaugi dovleacul şi albuşurile bătute spumă. Aluatul îl întinzi între două foi de hârtie de copt, să iasă un rotund ceva mai mare decât fundul tăvii de copt.
Il transferi cu tot cu foaia de dedesubt în tavă, presezi puţin marginea pe peretele lateral, apoi dai la cuptor pentru circa 20 de minute, la 190°C. După acest timp, torni umplutura peste foaie şi coci în continuare încă 35-40 de minute.
Pofta buna!