Quiche cu spanac si halloumi
PrinteazaQuiche cu spanac si halloumi din: faina, unt, oua, ulei, ceapa, spanac, patrunjel, cimbru, sare, piper, halloumi, smantana.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 175 g făină 90 g unt
- 1 gălbenuş
- 1 albuş de ou, bătut
Pentru umplutura:
- 1 lingură cu ulei de măsline
- 1 ceapă curăţată şi tăiată mărunt
- 500 g frunze de spanac, spălate bine
- 1 lingură cu pătrunjel, tăiat mărunt
- 1 linguriţă cu frunze de cimbru
- sare
- piper
- 250 g halloumi, tăiată în cubuleţe
- 2 ouă medii + 1 gălbenuş
- 140 ml smântână dulce
- 140 ml smântână grasă
- o tavă cu diametrul de 22 cm
Mod de preparare:
Amestecă făina, untul şi gălbenuşul cu mâna sau cu un mixer. Adaugă 2 linguri cu apă rece şi omogenizează.
Lasă aluatul la rece 15 minute, apoi întinde-l cât tava pe o suprafaţă presărată cu făină.
Pune aluatul într-o tavă rotundă şi înţeapă-l cu o furculiţă.
Lasă tava la frigider până se încălzeşte cuptorul la 200°C.
Acoperă aluatul cu hârtie pergament şi pune boabe de fasole. Coace aluatul timp de 15 minute.
Scoate fasolea şi hârtia şi mai coace încă 10 minute. Unge aluatul cu albuşul bătut, cât este cald.
Micşorează temperatura cuptorului la 180°C. între timp, pregăteşte umplutura, încălzeşte uleiul într-o tigaie şi căleşte ceapa la foc mediu, până se înmoaie.
Pune spanacul într-o oală cu apă şi lasă-l pe foc până se înmoaie.
Scurge-l şi când s-a mai răcit, stoarce-l bine cu mâna.Taie-l mărunt.
Imprăştie ceapa deasupra aluatului, spanacul, ierburile şi asezonează. Presară bucăţile de halloumi deasupra.
Bate bine ouăle într-un vas înalt, apoi amestecă-le cu smântână. Toarnă compoziţia deasupra.
Coace timp de 45 de minute, până când umplutura este fermă.
Quiche cu spanac si halloumi
Pofta buna!