Quiche cu sparanghel si rosii cherry
PrinteazaO reteta de quiche cu sparanghel si rosii cherry din: faina, unt, apa, sare, oua, sparanghel, rosii cherry, ceapa verde, unt, banza cheddar, smantana si sare.
- 250 g faina
- 150 g unt
- 3 linguri apa rece
- 1 varf de cutit de sare
compozitia:
- 4 oua
- 8 fire sparanghel
- 12 rosii cherry
- 4 fire ceapa verde
- 39 g unt
- 200 g branza Cheddar
- 200 g smantana
- sare
Mod de preparare:
Se amesteca untul, sare si faina pana cand se obtine un aluat faramicios. Se adauga oul si apa si se framanta bine. Se inveleste aluatul in folie de plastic şi se dă la frigider. Intre timp, sparanghelul se opăreşte timp de 2 minute şi se taie în două.
Ceapa verde se toacă mărunt şi se căleşte în unt. Se bat ouăle apoi se amestecă cu smântânaşi se condimentează cu sare. BrânzaCheddar se dă pe râzătoare. Inainte de a pune aluatul, se ung cu ulei patru miniforme pentru quiche.
Se scoate aluatul din frigider şi se întinde cu un sucitor până ajunge la grosimea de jumătate de centimetru. Se taie în patru bucăţi şi se întinde pe fundul şi pereţii formelor. Se înţeapă cu o furculiţă apoi se pun sparanghelul, ceapa şi roşiile cherry.
Se toarnă deasupra amestecul cu smântână şi se presară brânza. Se dă la cuptor pentru 20 – 25 de minute, la temperatura de 160° C.
Quiche cu sparanghel si rosii cherry
Pofta buna!