Quiche cu ton si mazare
PrinteazaQuiche cu ton si mazare din: faina, unt, ton, mazare, ou, lapte, sare, piper, boia.
Pentru aluat:
- 200 g făină albă
- 100 g unt
Pentrul umplutura:
- 200 g ton din conservă, scurs
- 125 g mazăre congelată
- 1 ou
- 200 ml lapte
- sare
- piper negru
- boia de ardei
Mod de preparare:
Pentru aluat, cerne făina într-un castron.
Taie untul în fâşii şi freacă-l cu făina, apoi adaugă 4 linguri cu apă rece.
Frământă un aluat moale şi rulează-l. Inveleşte rola în folie şi las-o la rece 30 de minute.
Aluatul va fi prea moale pentru a fi întins, de aceea taie-l în felii, pune-le la baza tăvii şi presează-le pentru a acoperi baza.
Lasă la rece 30 de minute.
Incălzeşte cuptorul la 200°C. Inţeapă aluatul cu o furculiţă. Aşază o hârtie pergament deasupra şi presară fasole.
Coace în partea de jos a cuptorului, timp de 10 minute. Scoate hârtia şi fasolea şi mai coace timp de 10 minute.
Micşorează temperatura cuptorului la 190°C. Pune peştele şi mazărea în tavă. Bate oul cu laptele şi 150 ml apă.
Toarnă lichidul în tavă. Asezonează şi presară boia de ardei. Coace în cuptor 35-40 minute, până când umplutura se întăreşte.
Aluatul va rămâne deschis la culoare. Lasă-l să se răcească în tavă. Scoate tarta şi serveşte-o caldă, cu salată.
Quiche cu ton si mazare
Pofta buna!