Quiche umplut cu legume
PrinteazaQuiche umplut cu legume din: foi de placinta, branza de vaci, lapte, oua, sare, piper, ceapa, usturoi, unt, zahar brun, ulei, cimbru, branza albastra, rosii uscate, masline, ardei, baby spanac, mozzarella.
Ingrediente pentru crusta:
- 8 foi de plăcintă
Ingrediente pentru crema:
- 250 g cremă de brânză de vaci
- 125 ml lapte
- 4 ouă
- sare şi piper proaspăt măcinat
Ingrediente umplutura 1:
- 4 cepe mari, roşii, tăiate solzişori
- 3 căţei de usturoi tăiaţi în fâşii
- 250 g unt tăiat în fâşii subţiri şi lungi
- 2 linguri cu zahăr brun
- ulei
- câteva crenguţe de cimbru
- 150 g brânză albastră mărunţită
Ingrediente umplutura 2:
- cca 60 g roşii pesto uscate
- 400 g roşioare
- 150 g măsline negre tăiate în jumătate
- 1 ardei roşu tăiat în cuburi
- 100 g baby spanac
- 200 g brânză mozzarella tăiată felii sau rasă
- frunze de busuioc pentru ornat
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Tapetează formele. Unge fiecare foaie de plăcintă cu ulei. Intinde foile în tavă, una peste alta.
Pentru crema de ou, amestecă brânza de vaci cu laptele şi ouăle. Condimentează cu sare şi piper şi lasă deoparte.
Prepară umplutura, la alegere. Pentru umplutura 1, pune ceapa, usturoiul şi untul într-o tavă, presară zahărul şi puţin ulei.
Coace totul în cuptor, la 200°C, până când legumele sunt coapte, dar rămân ferme.
Lasă-le să se răcească, apoi cu o lingură aşază-le peste foile de aluat. Presară cimbru şi brânza albastră deasupra.
Pentru umplutura 2, aşază toate ingredientele peste foi.
Toarnă crema de ou peste umplutură şi coace timp de 30-40 de minute sau până când umplutura s-a întărit, iar deasupra se formează o crustă aurie.
Quiche umplut cu legume
Pofta buna!