Quinoa a la provencale
PrinteazaQuinoa a la provencale
- 200 g de quinoa
- o conservă de fasole verde extrafină (440 g)
- o conservă de roşii decojite în sos (400 g)
- 2 cepe
- 3 căţei de usturoi
- puţin ulei de măsline
- 2 linguriţe de pastă de roşii
- 20 cl de supă degresată de pasăre
- praf de coriandru zdrobit
- jumătate de legătură de mentă proaspătă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi quinoa într-o strecurătoare fină. Spălaţi şi clătiţi din abundenţă sub jet de apă rece. Puneţi-o într-o cratiţă şi adăugaţi de două ori mai mul:ă apă. Săraţi. Daţi în clocot şi fierbeţi acoperit timp de trei minute. Luaţi de pe foc, lăsaţi să se umfle 10 minute. Daţi deoparte.
Scurgeţi bine fasolea verde într-o strecurătoare. Tăiaţi şi roşiile decojite în bucăţele, lăsându-le să se scurgă într-o strecurătoare.
Decojiţi şi tăiaţi ceapa şi usturoiul. Căliţi ceapa cu puţin ulei de măsline într-un vas până devine aurie. Adăugaţi usturoiul, apoi fasolea verde şi pasta de roşii. Căliţi câteva minute la foc iute, amestecând tot timpul.
Stropiţi cu supa de pasăre şi adăugaţi roşiile. Lăsaţi să se facă la foc mic, timp de aproximativ 10 minute. Incălziţi, în prealabil, cuptorul la 180°C (treapta 6). Ungeţi un vas cu ulei.
Amestecaţi quinoa şi legumele. Săraţi, piperaţi şi adăugaţi coriandrul. Turnaţi amestecul în vas, acoperiţi cu o folie de aluminiu şi puneţi la cuptor. Lăsaţi să se coacă 15-20 de minute.
Inainte de a servi, presăraţi mentă proaspătă, tocată mărunt.
Pofta buna!