Quinoa cremoasa cu dovlecei
PrinteazaQuinoa cremoasa cu dovlecei din: dovlecei, quinoa, ceapa, branza degresata, ulei, cimbrisor, sare, piper.
- 4 dovlecei
- 200 g quinoa
- 2 cepe
- 3 linguri brânză degresată, cu usturoi şi verdeaţă
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă cimbrişor
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi quinoa într-un volum de apă rece de două ori mai mare decât al ei. Daţi în clocot şi continuaţi fierberea la foc mic 10-15 minute. Săraţi la sfârşit.
In acest timp, tăiaţi dovleceii cuburi. Curăţaţi şi tăiaţi fin ceapa. încălziţi uleiul într-o tigaie adâncă, perpeliţi ceapa, apoi, dovleceii. Săraţi, piperaţi şi ţineţi la foc moderat amestecând.
Adăugaţi brânza şi cimbrişorul, amestecaţi cât trebuie ca să se înglobeze bine dovleceii, apoi încorporaţi quinoa fiartă şi scursă.
Pofta buna!