Quinoa cu fasole verde
PrinteazaQuinoa cu fasole verde din: quinoa, fasole verde, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, pasta de tomate, supa degresata de pasare, seminte de coriandru, menta, sare, piper.
- 200 g quinoa
- 400 g fasole verde
- 400 g rosii
- 2 cepe
- 3 catei de usturoi
- 2-3 linguri ulei de masline
- 2 lingurite pasta de tomate
- 200 ml supa degresata de pasare
- 1 praf de seminte de coriandru zdrobite
- 2-3 fire menta proaspata
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli boabele de quinoa in trecuratoare, sub jet de apa. O fierbi 3 minute, in 400 ml apa usor sarata, apoi stingi focul, acoperi vasul si lasi boabele sa se umfle 10 minute. Cureti fasolea, o speli si o oparesti 5 minute.
In alt vas, oparesti rosiile, le cureti si le tai marunt. Decojesti ceapa si usturoiul. Le tai marunt si le inabusi in ulei, pana devin transparente. Adaugi fasolea, apoi si rosiile taiate in cubulete. Stingi cu supa de pasare si lasi sa fiarba la foc mic, 10 minute.
Amesteci legumele cu quinoa scursa, piper, coriandru si sare dupa gust. Pui amestecul intr-un vas termorezistent, il acoperi cu folie de aluminiu si il coci 20 de minute. Presari portiile cu menta tocata.
Quinoa cu fasole verde
Pofta buna!