Quinoa cu sparanghel
PrinteazaQuinoa cu sparanghel din: sparanghel, ulei de masline, ceapa, usturoi, quicoa, vin alb, busuioc, patrunjel, parmezan, rosii, sare, piper.
- ½ buchet sparanghel, maruntit
- 3 linguri ulei de masline
- ½ ceapa, tocata
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 ceasca quinoa
- ½ ceasca vin alb sec
- 2 ¼ -2 ½ cesti supa de legume
- ½ ceasca frunze de busuioc
- ½ ceasca frunze de patrunjel
- ½ ceasca parmezan ras
- 120 g rosii uscate in ulei, scurse si tocate
- sare si piper
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200C.
Asezați sparanghelil pe o foaie de copt intr-o tava si stropiti cu 1 lingura de ulei de masline. Asezonati cu sare si piper proaspat macinat si amestecati pentru a acoperi.
Dati la cuptor 8-10 minute.
Se incalzeste restul de 2 linguri de ulei de masline intr-o cratita mare. Se adauga ceapa tocata si usturoiul tocat si se gatesc timp de 2-3 minute. Adaugati quinoa si amestecati. Gatiti pentru 2 minute, amestecand constant.
Incorporati vinul si gatiti, amestecand constant, aproximativ 2 minute.
Adauga 1 ¾ cani de supa de legume si se aduce la fierbere. Se acopera si se fierbe timp de 13-15 minute. Intre timp adaugati la blender busuioc, patrunjel, 1 catel de usturoi si ½ ceasca supa de legume si procesati pana la omogenizare.
Se amesteca cu parmezan si se incorporeaza in quinoa.
Adaugati sparanghelul si rosiile si mai gatiti timp de 1 minut.
Pofta buna!