Quinoa cu dovleac
PrinteazaQuinoa cu dovleac din: quinoa, dovleac, ceapa, conopida, margarina, faina, foaie de dafin, pastarnac, ulei de masline, sare, piper.
- 1 cana quinoa
- 300 g dovleac
- 2 cepe
- cateva buchetele de conopida
- 2 linguri cu margarina
- 1 lingura cu faina
- 1 foaie de dafin
- 1 adacina de pastarnac
- ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie dovleacul în cubuleţe. Stropeşte-l cu ulei de măsline şi aşază-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă-l la cuptor aproximativ 30-35 de minute, până ce se pătrunde.
Intre timp, fierbe quinoa în două căni cu apă. După ce a absorbit toată apa, adaugă cubuleţele de dovleac şi bucheţelele de conopidă fierte separat, într-o crăticioară, căleşte ceapa în margarina topită, apoi presară făina şi amestecă energic.
Stinge cu o cană cu apă şi adaugă rădăcina de păstârnac (sau pătrunjel). Lasă pe foc să fiarbă.
Pasează totul cu blederul şi potriveşte gustul de sare şi piper. Toarnă sosul astfel obţinut peste amestecul de quinoa. Lasă câteva minute ca să se întrepătrundă aromele.
Quinoa cu dovleac
Pofta buna!