Quinoa cu mazăre verde şi migdale
PrinteazaQuinoa cu mazăre verde şi migdale din: quinoa, apa, mazare, migdale, sare, unt.
Quinoa este o sursă excelentă de proteine, fibre, vitamine și minerale, precum magneziu, fier, zinc și vitamina B2. Este, de asemenea, o sursă importantă de antioxidanți.
În plus, quinoa este considerată un aliment complet, deoarece conține toți cei nouă aminoacizi esențiali de care organismul uman are nevoie pentru a produce proteine.
Quinoa este, de asemenea, considerată o alternativă sănătoasă la cerealele obișnuite, cum ar fi orezul și grâul, deoarece este fără gluten și are un indice glicemic scăzut.
Quinoa are un conținut scăzut de grăsimi și calorii, ceea ce o face potrivită pentru dietele de slăbire.
Ingrediente:
- ½ – cană de quinoa
- 1 cană de apă
- ½ cană de mazăre verde
- ¼ cană de migdale curăţate de coajă şi tăiate felii
- sare
- 1 linguriţă de unt clarefiat (Ghee)
Mod de preparare:
Spală quinoa bine în mai multe ape. Scurge-o bine.
Înfierbântă o tigaie şi coace quinoa uscată timp de aproape 5 minute, învârtind constant.
Adaugă apă, învârte şi lasă până fierbe. Acoperă, dă focul la mic şi lasă să fiarbă înăbuşit timp de încă 10 minute. Amestecă înăuntru sarea şi uleiul de unt.
Adaugă mazărea verde şi migdalele şi prăjeşte timp de încă 5 minute.
Pofta buna!