Quinoa cu roşii şi castraveţi

Printeaza

Quinoa cu roşii şi castraveţi  din: quinoa, apa, castravete, rosii, ceapa, ulei de masline extravirgin, ardei jalapeno, patrunjel, menta, sare si piper alb.

Ingrediente:

  • 200 g quinoa
  • 600 ml apă
  • 1  castravete
  • 2   roşii
  • 2 cepe mici
  • 60 ml zeamă de lime
  • 180 ml ulei de măsline extravirgin
  • 1 ardei jalapeno proaspăt (ardei foarte iute)
  • 1 lingură pătrunjel
  • 1 lingură mentă proaspătă
  • sare
  • piper alb râşnit

 

Mod de preparare:

Pune într-un castronel zeama de lime, uleiul de măsline, piperul alb, ardeiul iute (curăţat de seminţe şi tocat mă­runt) şi bate-le cu un tel mic până când obţii o emulsie.

Spală bine boabele de quinoa sub jet de apă, pune-le într-o oală mare cu apă şi fierbe-le; când lichidul începe să clocotească, micşorează flacăra, acoperă vasul cu un capac şi lasă să fiarbă 15 minute. Ia oala de pe foc şi lasă să se răcească.

Pune boabele de quinoa răcite şi bine scurse într-o salatieră, adaugă castravetele curăţat şi tăiat rondele, roşiile tăiate felii, cepele tăiate inele, pătrunjelul şi menta tocate mărunt.

Amestecă bine toate ingredientele, adaugă emulsia preparată mai înainte, amestecă din nou şi potriveşte gustul de sare. Serveşte preparatul rece.

 

 

Quinoa cu roşii şi castraveţi

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.