Quinoa cu roşii şi castraveţi
PrinteazaQuinoa cu roşii şi castraveţi din: quinoa, apa, castravete, rosii, ceapa, ulei de masline extravirgin, ardei jalapeno, patrunjel, menta, sare si piper alb.
Ingrediente:
- 200 g quinoa
- 600 ml apă
- 1 castravete
- 2 roşii
- 2 cepe mici
- 60 ml zeamă de lime
- 180 ml ulei de măsline extravirgin
- 1 ardei jalapeno proaspăt (ardei foarte iute)
- 1 lingură pătrunjel
- 1 lingură mentă proaspătă
- sare
- piper alb râşnit
Mod de preparare:
Pune într-un castronel zeama de lime, uleiul de măsline, piperul alb, ardeiul iute (curăţat de seminţe şi tocat mărunt) şi bate-le cu un tel mic până când obţii o emulsie.
Spală bine boabele de quinoa sub jet de apă, pune-le într-o oală mare cu apă şi fierbe-le; când lichidul începe să clocotească, micşorează flacăra, acoperă vasul cu un capac şi lasă să fiarbă 15 minute. Ia oala de pe foc şi lasă să se răcească.
Pune boabele de quinoa răcite şi bine scurse într-o salatieră, adaugă castravetele curăţat şi tăiat rondele, roşiile tăiate felii, cepele tăiate inele, pătrunjelul şi menta tocate mărunt.
Amestecă bine toate ingredientele, adaugă emulsia preparată mai înainte, amestecă din nou şi potriveşte gustul de sare. Serveşte preparatul rece.
Quinoa cu roşii şi castraveţi
Pofta buna!