Salată de Edamame cu Quinoa și Legume din: quinoa, edamame, morcov, ardei, ceapa rosie, ulei de masline, suc de lamaie, miere, sare, piper. Descoperă o salată plină de vitalitate, care îmbină texturile crocante ale legumelor crude cu nutrienții esențiali din edamame și quinoa. Această rețetă nu doar că te va încânta papilele gustative cu gustul […]
Quinoa cu sparanghel si mazare
PrinteazaQuinoa cu sparanghel si mazare din: boabe de quinoa, ceapă roşie, bulion de tomate, ulei de masline, sparanghel, mazare proaspătă sau congelată, sare.
- 200 g boabe de quinoa
- 1 ceapă roşie mică
- 125 g bulion de tomate
- 1 lingură ulei de măsline
- 450 g sparanghel
- 1 cană mazăre proaspătă sau congelată
- sare
Mod de preparare:
Pui la fiert la foc iuţe, în 2 căni de apă uşor sărată, boabele de quinoa spălate si scurse.
Când clocoteşte, reduci intensitatea focului, acoperi vasul şi fierbi quinoa 1/2 oră, până absoarbe apa.
In timp ce fierbe quinoa, cureţi ceapa şi o tai julien sau în rondele fine.
Tai 2-3 cm de la capetele tulpinilor de sparanghel, care pot fi uscate şi dure, păstrând vârfurile şi părţile crude ale tulpinilor, încingi uleiul la foc mediu, într-o tigaie mare.
Căleşti ceapa timp de aproximativ 4 minute, apoi adaugi bulionul, sparanghelul tăiat în bastonaşe de 5 cm, mazărea si le lasi să se înăbuşe aproximativ 5 minute, până se frăgezesc.
La sfârşit, adaugi quinoa scursă, sare dupq gust şi omogenizezi.
Quinoa cu sparanghel si mazare
Pofta buna!
Pilaf de Quinoa cu Ciuperci și Nuci
Pilaf de Quinoa cu Ciuperci și Nuci din: quinoa, supa de legume, ciuperci, ceapa, usturoi, nuci, ulei de masline, rozmarin, cimbru, sare, piper, patrunjel. Combinând quinoa, o sursă excelentă de proteine complete și fibre, cu ciupercile aromatice și textura crocantă a nucilor, acest pilaf nu doar că îmbogățește masa cu o opțiune sănătoasă, dar oferă […]
Pofta buna!