Ardei gras – Beneficii pentru sanatate si retete. Ardeiul gras, cunoscut și sub numele de gogoșar sau ardei dulce, este o legumă cu numeroase beneficii pentru sănătate. Iată tot ce trebuie să știți despre acest aliment: Beneficii pentru sănătate: Bogat în vitamine și minerale: Ardeii grași sunt o sursă excelentă de vitamina C, vitamina A, […]
Quinoa cu varza rosie si broccoli
PrinteazaQuinoa cu varza rosie si broccoli din: quinoa, apa, broccoli, morcovi, varza, rosii, rucola, patrunjel, sare, ulei, otet.
Ingrediente:
- 100 g quinoa
- 200 ml apă
- 1/2 broccoli
- 2 morcovi
- 1/2 varză roşie
- 5-6 roşii cherry
- 1/2 caserolă frunze de rucola
- frunze de pătrunjel verde
- sare roz de Himalaya
- 3 linguri ulei extravirgin de măsline
- 1-2 linguri oţet balsamic
Mod de preparare:
Quinoa cu varza rosie si broccoli: Speli quinoa în strecurătoare, sub jet de apă şi o pui la fiert în 2 căni de apă uşor sărată.
După 1/4 oră, stingi focul şi acoperi vasul cu un capac.
Desfaci broccoli în bucheţele, cureţi şi speli morcovii. Fierbi legumele la abur.
Speli şi tai roşiile cherry runzele de rucola şi de pătrunjel. Razi varza roşie.
Când legumele fierte s-au răcit, le amesteci într-un castron împreuna cu celelalte ingrediente.
Le presari cu sare si le stropeste cu un dressing din ulei de masline si otet balsamic.
Pofta buna!
Zacuscă de legume tradițională
Zacuscă de legume tradițională din: vinete, ardei capia, rosii, ceapa, pasta de tomate, ulei vegetal, sare, piper. Zacușca este o rețetă tradițională românească, cunoscută și apreciată pentru aromele intense și pentru modul său versatil de a fi servită. Ingrediente: 2 kg vinete 1 kg ardei capia 500 g roșii 500 g ceapă 200 g pastă […]