Raci cu ciuperci din: cozi de raci, unt, branza, boia, sare, ciuperci, oua, cartofi, lamaie, coniac.
Ingrediente:
30 de cozi de raci fierte
80 g unt de raci
60 g brînză rasă
60 g unt
sare
boia iute
500 g cartofi
3 gălbenuşuri
nucşoară rasă
300 g ciuperci
1/2 lămîie
1 lingură făină
puţin coniac
Mod de preparare:
Se face un sos suprem din fiertură de raci, făină, 1/4 1 zeamă de peşte sau raci şi puţin coniac.
Se fierbe 5 minute, apoi se leagă cu smanaînă, 1 gălbenuş şi cu zeama de lămaie.
Se prepară un piure de cartofi (500 g cartofi, 50 g unt, 2 gălbenuşuri şi nucşoară rasă), în mijloc se pun cozile de raci fierte şi ciupercile tăiate amestecate cu sosul, deasupra se pune branza rasă şi untul topit, se dă la gratinat.
Cozi de raci şi ciuperci la capac Ingrediente: 12 capace 36 de cozi de raci fierte 80 g unt de raci 60 g brînză rasă 60 g unt sare boia iute 600 g cartofi 3 gălbenuşuri nucşoară rasă 300 g ciuperci 1/2 lămîie 1 lingură făină puţin coniac Mod de preparare: Se face un […]
Scordolea cu raci Pentru: 12 persoane Ingrediente: 50—60 cozi fierte de raci 200 g nuci curăţate 3 felii franzelă 5 căţei usturoi sare 250 g ulei lămîie 80 g măsline 3 ouă Mod de preparare: Nucile se macină şi se pisează cu franzala muiată şi stoarsă, sare şi usturoi şi se amestecă (montează) apoi […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.