Raci cu anghinare
PrinteazaRaci cu anghinare din: raci, usturoi, hasme, coriandru, ghimbir, sos de chilli, ulei de susan, fond asiatic, castravete.
- 1-1 1/2 kg raci de râu (congelaţi, fierţi în carapace)
- 2 căţei de usturoi
- 4 haşme
- praf de coriandru de chimion şi de ghimbir
- 1 lingură sos de chili
- 4-5 linguri ulei de susan
- 300-400 g baze de anghinare din conservă
- 125 ml fond asiatic (gata preparat)
- puţină feculă
- bucăţi de castravete pentru ornare
Mod de preparare:
Racii se lasă la dezgheţat conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se rup şi se deschid cozile şi se desprinde carnea.
Apoi, carnea de raci se taie bucăţi. Se curăţă căţeii de usturoi şi haşmele şi se taie cuburi mici. Se amestecă amândouă cu carnea de raci şi se condimentează puternic cu mirodenii şi sos de chili.
Se încinge ulei în wok şi se prăjeşte 3-4 minute compoziţia de raci, amestecând continuu. Se pun bazele anghinarelor într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă bine.
Bazele se taie cuburi mici şi se adaugă în wok împreună cu fondul asiatic. Se lasă cca 1-2 minute la înăbuşit la foc domol împreună cu amestecul de raci.
Se amestecă fecula (amidon extras din rădăcinile unor plante) cu puţină apă rece şi se îngroaşă cu amestecul de raci şi anghinare.
Racii se aşază cu anghinarele pe felii de castravete şi se serveşte.
Raci cu anghinare
Pofta buna!