Raci cu maioneza si aspic
PrinteazaRaci cu maioneza si aspic
Pentru: 12 persoane
- 36 cozi de raci sau 1 cutie de homar (600—700 g)
- 2 gălbenuşuri
- sare
- piper
- zeamă de lămîie
- 1/2 l aspic
- 100 g ulei
- muştar
- 3 funduri de anghinare
- 18 forme de tarte ovale (de mărimea unui ou de gîscă)
- 2 salate verzi
Mod de preparare:
Se face o maioneză din 2 gălbenuşuri, muştar, 60 g ulei, sare şi zeamă de lămîie. Se amestecă cu racii (cozile) şi anghinarea toate tăiate mărunt.
Aspicul se topeşte, se pune puţin în forme şi cînd s-a gelatinizat se pun în fiecare formă cîte două cozi de raci, apoi cîte o lingură de maioneză, se umple cu aspic şi se “dă la frigider.
Cînd s-a gelatinizat se răstoarnă pe felii de cruton prăjit, care se aşază pe un platou garnisit cu foi de salată (aspicul se desprinde mai uşor din forme dacă se înmoaie în apă caldă).
Pofta buna!