Raci fierti in vin alb
PrinteazaRaci fierti in vin alb din: raci, ceapa, morcovi, telina, vin alb, unt, sare, piper, boia iute, otet.
Ingrediente:
- 24 de raci
- 1 ceapă mare
- 2 morcovi
- 1 ţelină
- 1 pahar cu vin alb
- 1 lingură cu unt
- sare
- piper boabe
- boia iute de ardei
- 2 linguri cu oţet
Mod de preparare:
Curăţaţi legumele, tăieţi-le felii mari şi puneţi-le să fiarbă într-o oală cu apă clocotindă.
Adăugaţi sare şi piper boabe.
Fierbeţi racii într-un vas mai mare: puneţi apa la fiert, turnaţi oţetul şi vinul şi săraţi.
Când apa dă în clocot puneţi racii vii, ţineţi 20 min pe foc iute. Scoateţi cu spumiera racii într-o sită, lăsaţi-i să se răcească, scoateţi intestinul negru trăgând uşor de el după ce aţi rupt înotătoarea de la mijlocul cozii.
Lăsaţi apa să fiarbă încă o jumătate de oră, scoateţi din vas 2 căni de zeamă, adăugaţi boia iute de ardei şi o lingură cu unt, amestecaţi cu lingura ca să obţineţi un sos picant.
Puneţi racii fierţi în boluri de sticlă sau de porţelan, turnaţi peste ei sos picant.
Serviţi cu pâine de casă şi vin alb dulceag.
Pofta buna!
Cozi de raci cu ciuperci din: raci, ciuperci, unt, branza, cartofi, oua, sare, boia, faina, lamaie, coniac. Ingrediente: 12 capace 36 de cozi de raci fierte 80 g unt de raci 60 g brînză rasă 60 g unt sare boia iute 600 g cartofi 3 gălbenuşuri nucşoară rasă 300 g ciuperci 1/2 lămîie 1 lingură […]
Racii – Deşi, în ultimul timp, racii au devenit o raritate în bucătăria europeană, ei sunt foarte frecvent consumaţi în America de Nord şi de Sud, precum şi în Australia, unde există nişte specii de raci numite marrons şi yobbies. Racii sunt nişte crustacee de dimensiuni relativ mici, ce fac parte din aceeaşi familie cu […]