Raci fierti in vin din: raci, ceapa, morcovi, telina, vin alb, unt, sare, piper, boia iute, otet. Ingrediente: 20 de raci 1 ceapă mare 2 morcovi 1 ţelină 1 pahar cu vin alb 1 lingură cu unt sare piper boabe boia iute de ardei 2 linguri cu oţet Mod de preparare: Curăţaţi legumele, tăieţi-le […]
Raci fierti in vin cu legume
PrinteazaRaci fierti in vin cu legume din: raci, ceapa, morcovi, pastarnac, sare, piper, boia, unt, vin.
Ingrediente:
- 500 g raci sau câte 2 raci de persoană
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- sare
- piper boabe
- boia de ardei
- 1 pahar cu vin alb
- 1 lingură cu unt
Mod de preparare:
Curăţaţi legumele, tăiaţi-le felii mari, puneţi-le la fiert în apă caldă cu sare şi piper boabe.
Scoateţi intestinul negru de la fiecare rac (rupeţi inotatoarea de la mijlocul cozii), puneţi-i la fiert în apă clocotindă, în care aţi turnat 1 pahar cu vin, şi lăsaţi 15 min la foc viu. Scoateţi-i cu supiera şi aşezaţi-i in farfurii.
Fierbeţi zeama in continuare, iar când serviţi adăugaţi 1 lingură cu unt, boia de ardei iute şi felii mici de morcov şi păstârnac.
Serviţi cu pâine feliată şi vin alb dulceag.
Pofta buna!
Rasol de raci din: raci, usturoi, piper, dafin, sare. Ingrediente: circa 20 raci vii 4-5 căţei de usturoi piper boabe foi de dafin sare Mod de preparare: Inainte de a fi fierţi, racii (încă vii – nu se pregătesc raci morţi!) sunt bine spălaţi cu apă rece, eventu
Cozi de raci cu ciuperci din: raci, ciuperci, unt, branza, cartofi, oua, sare, boia, faina, lamaie, coniac. Ingrediente: 12 capace 36 de cozi de raci fierte 80 g unt de raci 60 g brînză rasă 60 g unt sare boia iute 600 g cartofi 3 gălbenuşuri nucşoară rasă 300 g ciuperci 1/2 lămîie 1 lingură […]