Raci fierţi
PrinteazaRaci fierţi
- raci
- ceapă
- morcov
- ardei iute
- cimbru
- usturoi
- foaie de dafin
- piper
- sare
- oţet
Mod de preparare:
Se iau raci proaspeţi, se scoale intestinul negru (care se trage afară rupînd capătul cozii), se freacă puţin pe burtă cu o perie din fire de orez şi se pun apoi ia fiert intr-un vas cu zeamă pregătită dinainte.
Se pune in oală alita apă cit să acopere răcii (in apă prea multă îşi pierd din gust). Se adaugă ceapă, morcov, ardei iute, cimbru, usturoi, o foaie de dafin, cateva boabe de piper şi sare mai multă. Se lasă să fiarbă bine, apoi se introduc racii, lăsînd să fiarbă împreună 10—15 minute.
Se lasă sase răcească in zeama în care au fiert. Se servesc cu mujdei de usturoi sau cu oţet. Uneori cu zeama in care au fiert (strecurată).
Pofta buna!