Raci prajiti
PrinteazaRaci prajiti din: raci, faina, sare, sare, ulei.
- circa 20 raci fierţi
- 3 linguri făină
- sare
- 3-4 linguri ulei
Mod de preparare:
Racii se fierb. După ce s-au răcit, se curăţă trăgându-se intestinul afară (de la coadă) şi se scoate carapacea şi stomacul, lăsând racul cu cleştii. Racii astfel pregătiţi se trec printr-un amestec format din făina amestecată cu apă şi sare, care trebuie să aibă consistenţa unei smântâni.
Uleiul se încinge într-o tigaie mai adâncă, şi în el se pun racii acoperiţi de amestecul de făină cu apă. Se rumenesc uniform pe toate părţile şi pot fi serviţi imediat, pentru a nu se înmuia stratul crocant de deasupra. Pot fi serviţi cu mujdei de usturoi sau, mai bine, cu scordolea.
Pofta buna!