Raci umpluti
PrinteazaO reteta delicioasa de raci umpluti din: raci, ceapa, orez, pasta de tomate, supa de legume, ulei, marar, sare si piper.
- 18 raci mari
- 2 cepe
- 200 g orez
- 2 linguri pasta de tomate
- 50 ulei
- 500 ml supa de legume
- 1 legatura marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi la fiert într-o oală mare 5 litri de apă. Când apa începe să fiarbă în clocot, puneţi racii şi fierbeţi-i la foc mare 8-10 minute. Scoateţi-i pe un platou şi lăsaţi-i să se răcească. între timp, curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt ceapa, apoi căliţi-o 1-2 minute în uleiul încins.
Adăugaţi pasta de tomate şi, după 1 minut, puneţi orezul spălat în 2-3 ape. Căliţi orezul la foc mic, amestecând încontinuu, 2-3 minute, apoi adăugaţi supa de legume. Fierbeţi orezul la foc mic până când absoarbe toată supa, după care amestecaţi-l cu mărarul tocat şi lăsaţi-l să se răcească.
Goliţi şi curăţaţi racii, astfel încât să rămână doar partea cărnoasă de la coadă. Sub carapacea din faţă puneţi căte 1 lingură de orez şi puneţi racii pe un platou. Ornaţi cu mărar.
Raci umpluti
Pofta buna!