Raci umpluti

Printeaza

O reteta delicioasa de raci umpluti din: raci, ceapa, orez, pasta de tomate, supa de legume, ulei, marar, sare si piper.

Ingrediente:Raci umpluti

  • 18 raci mari
  • 2 cepe
  • 200 g orez
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 50 ulei
  • 500 ml supa de legume
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi la fiert într-o oală mare 5 litri de apă. Când apa începe să fiarbă în clocot, puneţi racii şi fierbeţi-i la foc mare 8-10 minute. Scoateţi-i pe un platou şi lăsaţi-i să se răcească. între timp, curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt ceapa, apoi căliţi-o 1-2 minute în uleiul încins.

Adăugaţi pasta de tomate şi, după 1 minut, puneţi orezul spălat în 2-3 ape. Căliţi orezul la foc mic, amestecând încontinuu, 2-3 minute, apoi adăugaţi supa de legume. Fierbeţi orezul la foc mic până când absoarbe toată supa, după care amestecaţi-l cu mărarul tocat şi lăsaţi-l să se răcească.

Goliţi şi curăţaţi racii, astfel încât să rămână doar partea cărnoasă de la coadă. Sub carapacea din faţă puneţi căte 1 lingură de orez şi puneţi racii pe un platou. Ornaţi cu mărar.

Raci umpluti

Raci umpluti

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.