Raci
PrinteazaO reteta de raci din: cozi de raci, zeama de lamaie, vin alb, sos de soia, miere, sare, piper sichuan, ceapa verde, morcovi, ulei de susan, usturoi, condimente si amidon.
- 16-20 cozi de garnele uriase (raci)
- zeama de la 1 lamaie
- 150 ml vin alb sec
- 1 lingurite sos de soia
- 2 lingurite miere lichida
- sare
- piper sichuan
- 1 kg ceapa verde
- 2 morcovi
- 1 ardei rosu
- 75 ml ulei de susan
- 1 catel de usturoi marunt
- 1 lingurita condimente
- 1 lingurita amidon
Mod de preparare:
Se curăţă cozile de raci şi se pun într-un castron. Zeama de lămâie, vinul, sosul de soia, mierea, coaja de lămâie, sarea şi piperul se amestecă bine. Amestecul se toarnă peste raci şi se lasă o oră să se marineze.
Ceapa se taie în felii subţiri, morcovii se curăţă şi se taie de asemenea în fâşii. Ardeiul se taie în bucăţi subţiri. Se pune uleiul într-un wok la încins şi se prăjeşte puţin usturoiul. Se scot racii din castron, se amestecă cu usturoiul şi se prăjesc amestecând continuu. Se adaugă legumele şi se prăjesc şi acestea puţin.
Sosul marinat se amestecă cu condimente şi amidon, se toarnă peste raci şi se lasă să dea în clocot. Se amestecă totul bine.
Raci
Pofta buna!