Racitura cu chiftelute din cartofi

Printeaza

Racitura cu chiftelute din cartofi

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 1 căpăţână usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • ulei
  • boia de ardei dulce

Mod de preparare:

Racitura cu chiftelute din cartofi: Cureţi cartofii, îi dai pe răzătoarea mică şi îi presezi într-o sită ca să se scurgă zeama. Pui apoi zeama într-un alt vas cu puţină apă rece şi o laşi 5 minute deoparte.

Amidonul care rămâne pe fundul vasului îl vei folosi la răcituri. Scurgi apoi apa din vas cu grijă, ca să rămână amidonul, şi repeţi procedeul de încă 2 ori.

Peste cartofii raşi adaugi 1/2 din cantitatea de usturoi zdrobit, morcovii daţi pe răzătoarea mică, pătrunjelul tăiat mărunt şi sare, apoi amesteci bine. Din această compoziţie formezi chifteluţe pe care le aşezi în tava de la cuptor şi le coci la foc potrivit.

După ce s-au copt chifteluţele, pregăteşti compoziţia pentru răcitură: pui la fiert 1/2 l supă de legume preparată cu un cub concentrat de condiment şi când clocoteşte adaugi puţină sare şi usturoiul zdrobit.

Apoi tomi cu grijă amidonul obţinut de la cartofi, amestecat în prealabil cu 100 ml apă rece.

Amesteci compoziţia 2 minute cu o lingură de lemn să nu se prindă de vas. Intr-un vas mai adânc aşezi câteva chifteluţe peste care tomi zeama imediat după ce ai luat-o de pe foc.

Deasupra tomi puţin ulei şi presari boia de ardei dulce şi o dai la rece. Se va închega, n-ai grijă, datorită amidonului!

 

Poftă bună!

 

 

 

1 comentariu

  1. Nu prea sunt fana chiftelute din cartofi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.