Piftie de curcan cu usturoi din: carne de curcan, ceapa, usturoi, dafin, sare, oua, ciuperci, gelatina. Ingrediente: 1,300 kg curcan (pulpe, aripi, picioare, cap, git, pipotă, ficat) 1 ceapă sare 3 căţei de usturoi 5 foi de gelatină 200 g ciuperci 3 ouă Mod de preparare: Carnea (fără ficat) se spală, se opăreşte, […]
Răcitură de Curcan Aromatizată
PrinteazaRăcitură de Curcan Aromatizată din: carne de curcan, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, piper sare, usturoi.
Ingrediente
- 1 kg carne de curcan (piept și aripi)
- 1 ceapă mare
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2-3 frunze de dafin
- 3-4 boabe de piper negru
- Sare după gust
- 1 capătână de usturoi
Mod de preparare
Curățați și spălați carnea de curcan. Puneți carnea într-o oală mare cu apă rece.
Adăugați ceapa întregă, morcovii, rădăcina de pătrunjel, frunzele de dafin și boabele de piper.
Fierbeți la foc mediu timp de 3 ore. Scoateți carnea și legumele, strecurați supa.
Tăiați carnea în bucăți și așezați-le în vase.
Pisați usturoiul și adăugați-l în supa fierbinte, apoi turnați-o peste carne.
Lăsați la răcit, apoi refrigerați peste noapte.
Răcitură de Curcan Aromatizată
Valori Nutriționale (per porție)
- Calorii: 180 kcal
- Carbohidrați: 3 g
- Proteine: 30 g
- Grăsimi: 5 g
Răcitura de curcan este o versiune modernă a tradiționalei piftii, adaptată pentru cei care preferă carnea de pasăre.
Combinația de carne de curcan cu usturoi și condimente aduce un gust proaspăt și o textură plăcută acestui preparat.
Pofta buna!
poate iti place si:
Piftie de curcan cu usturoi
Piftie simpla de curcan
Piftie simpla de curcan din: carne de curcan, ceapa, usturoi, gelatina. Ingrediente: 1.300 kg carne de curcan (pulpe, aripi, picioare) o ceapă mare 3-4 căţei de usturoi mari 6 foi de gelatină Mod de preparare: Puneţi bucăţile din carne de curcan la fiert şi, când apa clocoteşte, adăugaţi sare şi ceapa întreagă. Luaţi treptat spuma şi […]
Pofta buna!