Racitura de curcan si pui
PrinteazaRacitura de curcan si pui din: tacamuri de pui si curcan, sare, usturoi, piept de curcan.
- 2 tacâmuri de pui
- 1 tacâm de curcan
- zarzavat de supă
- sare
- usturoi
- 1 piept de curcan
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea, spălaţi-o cu multă apă rece şi puneţi-o să fiarbă cu 1 lingură de sare, în apă rece. Când dă în clocot, aruncaţi apa, spălaţi carnea şi puneţi-o la fiert cu altă apă rece. Spumuiţi des şi lăsaţi să fiarbă 3-4 ore descoperit.
Când carnea se înmoaie, puneţi la fiert zarzavatul de supă (1 ţelină mică, 2 morcovi, 3-4 cartofi, 1 praz), pe care îl scoateţi după 30 min. Alegeţi carnea de pe oase şi puneţi-o în vase adânci, ornate cu felii de morcovi, ţelină, frunze de pătrunjel şi gogoşari muraţi.
Acoperiţi cu zeama de carne, care trebuie să fie gelatinoasă. Curăţaţi usturoiul, pisaţi-l şi faceţi un mujdei pe care îl puneţi în zeama caldă de carne. Strecuraţi zeama şi umpleţi vasele în care aţi pus carnea.
Astfel pregătite răciturile, puneţi-le în cămara aerisită şi lăsaţi jumătate de zi (nu se păstrează în frigider, coagularea aspicului se face mai uşor la temperaturi între 10°C-18°C decât la frigider).
Pofta buna!