Racitura de curcan si pui

Printeaza

Racitura de curcan si pui din: tacamuri de pui si curcan, sare, usturoi, piept de curcan.

Ingrediente:Racitura de curcan si pui

  • 2 tacâmuri de pui
  • 1 tacâm de curcan
  • zarzavat de supă
  • sare
  • usturoi
  • 1 piept de curcan

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea, spălaţi-o cu multă apă rece şi puneţi-o să fiarbă cu 1 lingură de sare, în apă rece. Când dă în clocot, aruncaţi apa, spălaţi carnea şi puneţi-o la fiert cu altă apă rece. Spumuiţi des şi lăsaţi să fiarbă 3-4 ore descoperit.

Când carnea se înmoaie, puneţi la fiert zarzavatul de supă (1 ţelină mică, 2 morcovi, 3-4 cartofi, 1 praz), pe care îl scoateţi după 30 min. Alegeţi carnea de pe oase şi puneţi-o în vase adânci, ornate cu felii de morcovi, ţelină, frunze de pătrunjel şi gogoşari muraţi.

Acoperiţi cu zeama de carne, care trebuie să fie gelatinoasă. Curăţaţi usturo­iul, pisaţi-l şi faceţi un mujdei pe care îl puneţi în zeama caldă de carne. Strecuraţi zeama şi umpleţi vasele în care aţi pus carnea.

Astfel pregătite răciturile, puneţi-le în cămara aerisită şi lăsaţi jumătate de zi (nu se păstrează în frigider, coagularea aspi­cului se face mai uşor la temperaturi între 10°C-18°C decât la frigider).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.