Rețeta de Curcan cu Sos de Cranberry – Gătește cu Gust: din: curcan, sos cranberry, zahar brun, portocala, ulei de masline, usturoi, cimbru, sare, piper. Acest preparat delicios a devenit o adevărată tradiție în multe familii, iar combinația de arome și texturi este absolut irezistibilă. Ingrediente: 1 curcan întreg (aproximativ 5-6 kg) 2 căni de […]
Racitura de curcan
PrinteazaRacitura de curcan din: sunca de curcan, gelatina, ceapa, morcovi, pastarnac, mazare, usturoi, patrunjel verde, sare si piper.
- 300 g sunca de curcan
- 10 g gelatina
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 radacina de pastarnac
- 2 linguri mazare din conserva
- 1 catel de usturoi
- patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli, cureti legumele, le pui la fiert in apa cu sare si piper, iar cand s-au inmuiat, le scoti afara.
Le lasi sa se raceasca si le tai cubulete mici. Topersti gelatina care a fost inmuiata in prealabail in apa rece si o dai deoparte.
Lasi supa de legume sa se racoreasca 10 minute, adaugi usturoiul pisat, gelatina, amesteci bine, dupa care o strecori.
Potrivesti gustuld e sare.
Capitonezi fundul unui platou adanc cu patrunjel verde tocat fin, aranjezi peste el legume si felii de sunca in straturi succesive, adaugand si boabele de mazare.
Apoi torni incet aspicul, avand grija sa nu se strice aranjamentul ingredientelor. Lasi platoul la rece, ca sa se inchece aspicul.
In momentul servirii, rastorni racitura pe un platou, astfel incat patrunjelul tocat sa fie deasupra, si o tai felii.
Racitura de curcan
Pofta buna!
poate iti place si:
Curcan la Cuptor cu Ierburi Aromate – Rețetă de Curcan pentru Mese Festive
Curcan la Cuptor cu Ierburi Aromate – Rețetă de Curcan pentru Mese Festive din: curcan, ierburi proaspete, usturoi, lamaie, unt, sare, piper. Dacă sunteți în căutarea unei rețete perfecte pentru mesele festive, vă prezentăm un delicios Curcan la Cuptor cu Ierburi Aromate. Acest preparat clasic va cuceri inimile invitaților dvs. cu aromele sale îmbietoare și […]
Pofta buna!
Buna racitura de curcan