Racitura de curcan
PrinteazaRacitura de curcan din: aripi, tartita, cap, gheare, spate si gat de curcan, tacam de pui, morcovi, telina, patrunjel, pastarnac, sare, usturoi, piept de curcan, tije de patrunjel.
- aripile, tărtiţa, capul, ghearele, spatele şi gâtul curcanului plus 1 tacâm de pui
- 2-3 morcovi
- 1 ţelină
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 păstâmac
- 1 lingură cu sare
- 1 căpăţână de usturoi
- 1 piept de curcan
- 10-12 tije de pătrunjel
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de fulgi şi oasele mici, tranşaţi bucăţile prea mari, spălaţi în apă rece şi puneţi la fiert într-o oală mare cu apă rece cât s-o acopere. Lăsaţi să dea în clocot 2-3 min. Aruncaţi apa, spălaţi carnea şi vasul, umpleţi oala cu 3-4 litri de apă rece şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit până când carnea se desprinde de pe os.
Dupa 1 oră de fierbere adăugaţi legumele şi scoateţi-le când sunt fierte.
Scoateţi carnea în vas curat şi curăţaţi-o de pe oase. Pisaţi usturoiul curăţat de coajă, strecuraţi în supa de came. Strecuraţi supa de came, săraţi puţin încercaţi dacă este destul de gelatinoasă (dacă se lipeşte de degete).
Puneţi carnea fiartă în boluri de porţelan, decoraţi cu felii de morcov şi pătrunjel verde (tocat sau frunze întregi), umpleţi cu supă. Lăsaţi 8-10 ore la rece.
Pofta buna!