Racitura din tacamuri de curcan
PrinteazaRacitura din tacamuri de curcan din: tacamuri de curcan, rasol de vita, usturoi, morcovi, gogosari, sare, piper, foi de dafin.
- 1 kg tacâmuri de curcan
- 2 bucăţi rasol de vita
- 1 căpăţână de usturoi
- 3 morcovi întregi
- 2-3 gogoşari muraţi
- sare
- piper boabe
- 2 foi de dafin
Mod de preparare:
Speli tacâmurile şi rasolul de vita şi le pui la fiert într-un vas mare, împreună cu 8 l de apă. Le fierbi la foc mic, în vasul descoperit.
Când lichidul a ajuns la jumătate, adaugi morcovii curăţaţi şi spălaţi şi o lingură de sare. Când carnea se desprinde cu uşurinţă de pe os, iei oala de pe foc. Scoţi morcovul şi carnea.
Tai morcovul în rondele, iar carnea curăţată de oase şi pieliţe, în cubuleţe şi le repartizezi în mod egal în castronele. Decorezi fiecare farfurie cu gogoşar murat.
Probezi într-o lingură dacă supa răcită complet se leagă. Dacă nu se leagă, continui fierberea la foc mic şi faci din nou proba, când mai scade.
Iei vasul de pe foc şi adaugi usturoiul zdrobit. Acoperi vasul cu un capac, iar după 10 minute strecori supa de 2 ori. Torni puţină supă în fiecare vas şi dai la rece până se întăreşte.
Continui să adaugi supa în straturi, astfel încât decorul să se păstreze cât mai estetic. Păstrezi răcitura în frigider toată noaptea. A doua zi, laşi castronelele la temperatura camerei 10-15 minute şi răstorni aspicul în farfurii.
Racitura din tacamuri de curcan
Pofta buna!