Piftie din gasca cu ciuperci din: carne de gasca, ceapa, usturoi, gelatina, ciuperci, oua, sare. Ingrediente: 2 kg carne de gâscă (pulpe, aripi, picioare, cap, gât) sare 1 ceapă 10 căţei de usturoi mari 10 foi de gelatină 250 g ciuperci 3 ouă Mod de preparare: Spălaţi foarte bine bucăţile de carne şi puneţi-le la fiert […]
Racitura de Porc Aromată: Savoarea Tradiției Românești
PrinteazaRacitura de Porc Aromată: Savoarea Tradiției Românești din: oase de porc, usturoi, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, frunze de dafin, sare, piper.
Ingrediente
- 1 kg oase de porc cu gelatină (picior, urechi)
- 1 cap de usturoi
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ceapă
- 2 frunze de dafin
- Sare și piper negru
Mod de preparare
Curățați și spălați oasele. Fierbeți-le în apă cu puțină sare timp de 5-6 ore.
Adăugați legumele întregi și frunzele de dafin, lăsând să fiarbă încă 1 oră.
Scoateți oasele și legumele, strecurați supa. Desprindeți carnea de pe oase și tăiați-o în bucăți mici.
Aranjați carnea în vase, adăugați usturoiul pisat și turnați supa strecurată.
Lăsați la răcit, apoi refrigerați peste noapte.
Racitura de Porc Aromată: Savoarea Tradiției Românești
Valori Nutriționale (per porție)
- Calorii: 200 kcal
- Carbohidrați: 2 g
- Proteine: 25 g
- Grăsimi: 10 g
Este un fel de mâncare care îmbină gustul bogat al cărnii de porc cu textura unică dată de gelatină, fiind un element de bază în mesele festive, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă.
Pofta buna!
poate iti place si:
Piftie din gasca cu ciuperci
Piftie simpla de curcan
Piftie simpla de curcan din: carne de curcan, ceapa, usturoi, gelatina. Ingrediente: 1.300 kg carne de curcan (pulpe, aripi, picioare) o ceapă mare 3-4 căţei de usturoi mari 6 foi de gelatină Mod de preparare: Puneţi bucăţile din carne de curcan la fiert şi, când apa clocoteşte, adăugaţi sare şi ceapa întreagă. Luaţi treptat spuma şi […]
Pofta buna!