Racitura de porc
PrinteazaRacitura de porc din: felioare porc, urechi, sorici, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, foi de dafin, ienibahar, sare, piper, usturoi, marar si patrunjel.
- 6 felioare porc
- 2 urechi
- 300 g sorici
- 2 cepe medii
- 3-4 morcovi
- o radacina patrunjel
- o telina mica
- 3-4 foi dafin
- ienibahar
- sare
- piper
- o capatana usturoi
- marar
- o legatura patrunjel
Mod de preparare:
Se spală picioarele, şoriciul si urechile şi se pârlesc bine.
Se opăresc, se taie si se lasă în apă rece o oră, apoi se fierb în apă cu o lingură de sare, piper, ienibahar şi foi de dafin.
Se adună spuma când apare. Se curăţă legumele, se spală si se taie jumătăţi, apoi se adaugă în oală.
Semnul că sunt gata este zeama, care trebuie să fie lipicioasă.
Se iau de pe foc si se scot bucăţile de carne si legumele.
Se taie feliute morcovii, se curăţă carnea, se aşază în farfurii si apoi se strecoară zeama în care au fiert de 5-6 ori.
Se curăţă usturoiul si se pisează. Se presară puţină sare, apoi se pune în zeamă, care se toarnă în boluri.
Se dau la rece pentru a se închega. Se servesc pe platou si se ornează cu mărar si pătrunjel.
Racitura de porc
Pofta buna!