Răcituri de porc

Printeaza

Răcituri de porc din: picioare de porc, cap de porc, carne macra de porc, ceapa, morcov, usturoi, sare.

Poate te intereseaza si Coasta de porc cu sirop de capsuni si garnitura

Ingrediente:Răcituri de porc

  • 2 kg picioare de porc
  • 1/2 cap de porc cu ure­che cu tot
  • 300 g carne macră de porc
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • usturoi
  • sare

 

Mod de preparare:

Pârleşti picioarele, le speli, le opăreşti şi le mai speli o dată cu apă rece. Cureţi capul şi îl tai în bucăţi. Intr-o oală mare pui la fiert în 6 litri de apă, picioarele, capul şi carnea macră. Adaugi ceapa şi morcovul şi potriveşti de sare.

Le fierbi fără capac 4-5 ore, până ce apa a scăzut atât cât să acopere carnea. Când carnea se desprinde de pe os, o iei din oală, o tai bucăţele şi o aşezi în far­furii.

Zeama o strecori şi o laşi să se răcească. Adaugi usturoiul pisat. Torni zeama peste carnea din farfurii, cat sa o acopere si o dai la rece sa se inchege bine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.