Răcituri de porc
PrinteazaRăcituri de porc din: picioare de porc, cap de porc, carne macra de porc, ceapa, morcov, usturoi, sare.
Poate te intereseaza si Coasta de porc cu sirop de capsuni si garnitura
- 2 kg picioare de porc
- 1/2 cap de porc cu ureche cu tot
- 300 g carne macră de porc
- 1 ceapă
- 1 morcov
- usturoi
- sare
Mod de preparare:
Pârleşti picioarele, le speli, le opăreşti şi le mai speli o dată cu apă rece. Cureţi capul şi îl tai în bucăţi. Intr-o oală mare pui la fiert în 6 litri de apă, picioarele, capul şi carnea macră. Adaugi ceapa şi morcovul şi potriveşti de sare.
Le fierbi fără capac 4-5 ore, până ce apa a scăzut atât cât să acopere carnea. Când carnea se desprinde de pe os, o iei din oală, o tai bucăţele şi o aşezi în farfurii.
Zeama o strecori şi o laşi să se răcească. Adaugi usturoiul pisat. Torni zeama peste carnea din farfurii, cat sa o acopere si o dai la rece sa se inchege bine.
Pofta buna!