Chiftele cu radacina de lotus si ghimbir din: carne grasă de porc tocată, morcov, rădăcină mică de lotus, mălai, ouă, sos de soia, sare, vegeta, vin, praz, rădăcină ghimbir, ulei de arahide, piper. Ingrediente: 250 g carne grasă de porc tocată 1 morcov mic 1 rădăcină mică de lotus 1 lingură mălai, diluată într-o lingură apă […]
Radacina de lotus
PrinteazaRadacina de lotus
Floarea de lotus are o puternică semnificaţie spirituală pentru budişti şi hinduşi. Plutind cu seninătate pe o apă liniştită, ea a devenit un simbol al purităţii şi al detaşării de cele lumeşti.
Buddha este deseori reprezentat aşezat într-o floare de lotus. în adâncurile mocirloase ale lacului se află însă o comoară mai lumească -rădăcina de lotus.
Rizomul lotusului este gros, ca un cartof dulce, însă de culoare alb-maronie.
El poate atinge o lungime de 1 m şi are numeroase noduri. Coaja sa trebuie răzuită, la fel ca cea a unui cartof nou.
Dacă este stropit cu puţin suc de lămâie, el îşi păstrează culoarea albă proaspătă.
Cu adevărat încântătoare se dovedeşte rădăcina de lotus după ce a fost tăiată în felii, semănând cu o rozetâ dantelată.
Miezul este înspicat cu mici goluri, care formează un model asemănător fulgilor de zăpadă.
Valoarea sa decorativă este foarte apreciată.
Chiar şi atunci când este fiartă înăbuşit, ore în şir, într-o ciorbă de porc, rădăcina de lotus îşi păstrează structura dantelată. în mâncărurile stir-fry ea devine crocantă în câteva minute.
Poate fi învelită în aluat şi prăjită în friteuză sau adăugată crudă la salate.
poate iti place si:
Chiftele cu radacina de lotus si ghimbir
Obiceiurile băutului ceaiului in China
China are multe tradiţii şi obiceiuri legate de băutul ceaiului, dintre care unele sunt specifice numai anumitor provincii, iar altele sunt comune pe tot cuprinsul ţării. Vânzarea ceaiului este înregistrată ca una dintre cele şaptezeci şi două de ocupaţii, iar în trecut existau prăvălii în care nu se vindea decât ceai. Chinezii beau ceai […]
Savurati!