Ragout cu ciuperci

Printeaza

Ragout cu ciuperci din: ciuperci uscate, cartofi, suc de lamaie, sare, unt, faina, smantana, patrunjel, radacina.

Ingrediente:Ragout cu ciuperci

  • circa 7 g ciuperci uscate (mânătărci)
  • 200 g cartofi
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 300 g rădăcină de tătăneasă sare
  • 1 lingură unt
  • 1 lingură faină
  • 50 ml smântână
  • 1/2 linguriţă pătrunjel tocat

Preparare:

Inmuiaţi ciupercile în 75 ml de apă călduţă. Curăţaţi cartofii şi amestecaţi-i cu o lingură de suc de lămâie şi 500 ml apă. Curăţaţi rădăcina de tătăneasă, tăiaţi-o bucăţi de 5 cm lungime şi aşezaţi-le în apa cu zeamă de lămâie. Fierbeţi restul sucului de lămâie cu 500 ml apă, săraţi-l şi tumaţi-l peste rădăcinile de tătăneasă.

Fierbeţi-le circa 20-25 de minute la foc mic. Fierbeţi şi cartofii în apă cu sare cca. 20 de minute. Scurgeţi ciupercile. După aceea tăiaţi-le mărunt. Puneţi bucăţile de rădăcină de tătăneasă într-o strecurătoare şi măsuraţi 75 ml din sucul care se scurge. Topiţi untul.

Căliţi acolo făina, amestecând continuu. Stingeţi cu sucul colectat, cu apa de la legume şi cu smântână. Fierbeţi totul circa 5 minute, amestecând continuu.

Scurgeţi cartofii. Puneţi ciupercile şi tătăneasă în sos, daţi în fiert, condimentaţi şi presăraţi cu pătrunjel. Puteţi de asemenea adăuga câteva felii subţiri de şuncă afumată.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Poza la reteta nu aveti? Oricum, vreau sa incerc reteta asta sa vad cum iese.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.