Ragout de curcan
PrinteazaRagout de curcan din: piept de curcan, ardei, ceapa, busuioc, lapte de cocos, pasta de curry, sos de soia, zahar.
- 600 g fileuri de piept de curcan
- 1 ardei roşu
- 250 g ceapă verde
- 1 legătură de busuioc
- 400 ml lapte de cocos neîndulcit
- 1 lingură pastă de curry roşie
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingură zahăr
Mod de preparare:
Se spală fileurile de piept de curcan, se scurg şi se taie fâşii. Se spală ardeiul, se taie în jumătate, se înlătură interiorul şi se taie fâşii.
Se curăţă ceapa verde, se spală şi se taie bucăţi de 5 cm. Se spală şi se lasă la scurs busuiocul. Se rup frunzele de pe tulpină şi jumătate se taie mărunt. Restul de frunze se pun alături pentru ornare.
Se pune laptele de cocos la fiert în wok, se adaugă carnea şi pasta de curry şi se fierbe 1 minut la foc mic. Se amestecă din când în când.
Se adaugă legumele pregătite anterior şi se mai lasă 3 minute la fiert. Se adaugă busuiocul mărunţit, sosul de soia şi zahărul şi se condimentează.
Ragout de curcan
Pofta buna!