Ragout de pui

Printeaza

Ragout de pui din: piept de pui, praz, mere, zeama de lamaie, rosii, sare, piper, ulei, supa de pasare, cimbru si sos olandez.

Ingrediente:

  • 800 g piept de pui
  • 1 praz
  • 250 g mere
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 250 g rosii mici
  • sare
  • piper
  • 6 linguri ulei
  • 350 ml supa de pasare
  • 5 ramurele cimbru
  • 150 ml sos olandez gata preparat

 

Mod de preparare:

Tai carnea de pui în bucăţi nu prea mari. Cureţi prazul, îl speli şi îl tai felii.

Speli merele, le scoţi căsuţa cu sâmburi, le tai felii şi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Speli roşiile şi le tai în sferturi. Condimentezi carnea cu sare şi piper şi o prăjeşti bine în ulei.

Scoţi carnea din tigaie, adaugi cimbrul şi prazul şi fierbi totul cir­ca 5 minute, la foc mic. Pui feliile de măr.

Amesteci totul cu sosul olandez, bucăţile de pui şi roşiile şi dai amestecul într-un clocot.

Scoţi rămurele de cimbru, con­dimentezi cu sare şi piper şi serveşti acest ragout cu frigănele sau cu pâine prăjită în unt.

Dacă nu ai sos olandez gata pregătit, îl poţi prepara din: 125 g unt, 2 gălbenuşuri, zeama de la o lă­mâie, sare şi 1 lingură de apă. Amesteci toate ingredientele.

 

Ragout de pui

Pofta buna!

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • ragout de pui

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.