Ragout de pui
PrinteazaRagout de pui din: piept de pui, praz, mere, zeama de lamaie, rosii, sare, piper, ulei, supa de pasare, cimbru si sos olandez.
Ingrediente:
- 800 g piept de pui
- 1 praz
- 250 g mere
- 1 lingura zeama de lamaie
- 250 g rosii mici
- sare
- piper
- 6 linguri ulei
- 350 ml supa de pasare
- 5 ramurele cimbru
- 150 ml sos olandez gata preparat
Mod de preparare:
Tai carnea de pui în bucăţi nu prea mari. Cureţi prazul, îl speli şi îl tai felii.
Speli merele, le scoţi căsuţa cu sâmburi, le tai felii şi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Speli roşiile şi le tai în sferturi. Condimentezi carnea cu sare şi piper şi o prăjeşti bine în ulei.
Scoţi carnea din tigaie, adaugi cimbrul şi prazul şi fierbi totul circa 5 minute, la foc mic. Pui feliile de măr.
Amesteci totul cu sosul olandez, bucăţile de pui şi roşiile şi dai amestecul într-un clocot.
Scoţi rămurele de cimbru, condimentezi cu sare şi piper şi serveşti acest ragout cu frigănele sau cu pâine prăjită în unt.
Dacă nu ai sos olandez gata pregătit, îl poţi prepara din: 125 g unt, 2 gălbenuşuri, zeama de la o lămâie, sare şi 1 lingură de apă. Amesteci toate ingredientele.
Ragout de pui
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ragout de pui