Ragu napolitan
PrinteazaRagu napolitan din: costita de porc, ceapa, usturoi, rosii, seminte de pin, pecorino, stafide, bacon, prosciutti, vin, untura, ulei, cimbru, rigatoni, sare, piper.
- 2 kg costiţă de porc, cu oase (o bucată)
- 6 cepe
- 5 căţei de usturoi
- 4 conserve de roşii tăiate cuburi (400 g fiecare conservă)
- 100 g seminţe de pin
- 100 g brânză pecorino
- 100 g stafide negre
- 100g bacon
- 50 g prosciutto
- 350 ml vin roşu sec
- 50 g untură
- 50 ml ulei
- 1 legătură de pătrunjel
- 1/2 legătură de cimbru
- 600 g paste rigatoni
- sare şi piper negru după gust
Mod de preparare:
Faceţi crestături de-a lungul oaselor, uşor, treptat, şi scoateţi carnea intactă. Păstraţi oasele!
Rehidrataţi stafidele în vin, apoi prăjiţi seminţele de pin într-o tigaie uscată. Daţi brânza pecorino prin râzătoare, feliaţi şunca şi tocaţi mărunt pătrunjelul. Combinaţi ingredientele şi păstraţi vinul în care aţi hidratat stafidele.
Asezonaţi carnea cu sare şi piper negru şi aşezaţi umplutura deasupra, apăsând cu palmele pentru a acoperi întreaga suprafaţă. Rulaţi carnea cu lungimea spre dumneavoastră, iar apoi legaţi cu sfoară alimentară.
Turnaţi uleiul într-o cratiţă, adăugaţi untura şi prăjiţi baconul tăiat în cuburi. Aşezaţi rulada de carne în grăsime şi prăjiţi-o pe toate părţile. După ce o scoateţi adăugaţi usturoiul, ceapa – tăiate mărunt, iar apoi oasele.
Aşezaţi din nou carnea în cratiţă şi turnaţi vinul în care aţi hidratat stafidele. Imediat ce alcoolul se evaporă, adăugaţi roşiile pe care le-aţi pasat în prealabil, iar apoi cimbrul tocat mărunt. Lăsaţi carnea pe foc mic, cu capacul deasupra, timp de patru ore. Asezonaţi cu sare şi pipermegru.
Scoateţi oasele şi carnea, iar aceasta din urmă aşezaţi-o pe un grătar, deasupra unei tăvi. După ce s-a zvântat, o puteţi porţiona.
Puneţi pastele în apă fiartă şi sărată timp de 7-8 minute, la foc mic, sau urmaţi instrucţiunile de pachet. Scurgeţi şi puneţi în farfurie. Aşezaţi o felie de ruladă peste paste şi stropiţi cu sos.
Pofta buna!