Rahat

Printeaza

Aceste dulciuri delicioase se numesc în arabă şi turcă rohat loukoum, însemnând „odihna gâtului”.

Cuburile gelatinoase de culori pale sunt fabricate din sirop de zahăr îngroşat cu gumă arabică şi aromatizat cu apă de trandafiri, în Marea Britanie, sau cu apă de flori de portocal, mentă şi lămâie, în Egipt şi Turcia.

Amestecul se fierbe, se toarnă în tăvi dreptunghiulare şi se lasă la răcit. Apoi se crestează şi se taie în cuburi, se presară cu zahăr pudră amestecat cu făină de porumb, pentru ca bucăţile să nu se lipească.

El este îndrăgit şi în Grecia şi Cipru, unde se numeşte loukoumia.

Rahatul autentic era preparat pe vremuri în Londra de către familia Politi din Creta. Versiuni mai ieftine se fabrică din sirop de porumb îngroşat cu făină de porumb.

Există o firmă care produce şi o variantă îmbrăcată în ciocolată.

 

Rahat

Rahat

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.