Raita de verdeţuri mixte

Printeaza

Raita de verdeturi mixte din: rosii, castraveti, ridichi, arpagic verde, iaurt, curry, piper, patrunjel si sare. Raita sunt salate pe bază de legume (castravete, ceapă, morcov) sau fructe (ananas, papaia) cu iaurt şi mirodenii (coriandru, chimen, piper de Cayenne).

Originare din India, ele sunt proaspete şi răcoroase, bune de îmbinat cu feluri de mâncare foarte picante. Bucătăria indiană se axează pe alternarea diferitelor gusturi (picant, dulce, sărat, şi acru), pro­punând astfel un meniu perfect echilibrat.

Ingrediente:

  • 4 roşii coapte şi tari
  • 2  castraveţi
  • 4 sau 5 ridichi
  • 1 lingură de arpagic verde, tocat
  • 3 borcănele de iaurt natural
  • 1 vârf de cuţit de curry măcinat
  • 1 vârf de cuţit de piper măcinat
  • câteva frunze de pătrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Spălaţi şi scurgeţi roşiile, uscaţi-le, tăiaţi-le pe din două, scoateţi seminţele şi codiţa, apoi tăiaţi-le cubuleţe.

Curăţaţi şi spălaţi castraveţii şi ridichile şi feliaţi-le rondele, fără să le curăţaţi de coajă.

Puneţi legumele într-un castron, păstrân- du-vă deoparte câteva bucăţele. Adăugaţi iaurtul şi amestecaţi bine împreună cu arpagicul verde şi cu praful de curry.

Potriviţi de sare şi puneţi deasupra legume­le păstrate deoparte. Presăraţi deasupra ardei iute, apoi puneţi castronul în frigider circa 1 oră.

Aranjaţi raita pe un platou şi serviţi-o ornată cu frunzuliţe de pătrunjel.

 

Raita de verdeţuri mixte

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.