Ramstec la gratar
PrinteazaRamstec la gratar
- 1-1,250 kg carne
- 1 lingură untură
- puţin ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegem ramstec de vacă, adică partea dintre ultima vrăbioară (rostbif) şi coadă.
Tăiem felii, curăţăm cartilajele dimprejur sau numai le crestăm, deoarece la grătar ele se strang şi friptura se zbarceşte. Netezim carnea cu ciocanul, dand ramstecului formă frumoasă şi aceeaşi grosime. Presărăm cu piper, ungem cu ulei. Punem friptura la grătar cu puţin înainte de masă şi cu o pană ungem cu untură fierbinte. O întoarcem o singură dată şi, cand este aproape gata, presărăm cu sare. Ramstecul trebuie să fie în sange.
Servim imediat cu cartofi prăjiţi şi salată (andive, cicoare creaţă, lăptuci ).
Pofta buna!