Randunici de mare cu alge si curmale
PrinteazaRandunici de mare cu alge si curmale din: rândunici de mare roşii, ceapa, ulei de măsline, unt, seminţe de coconar, pulpă de curmale, apa, lămâie, vin grecesc cu răşină, pătrunjel, alge comestibile, sare, piper.
- 4 rândunici de mare roşii
- 1 ceapă mare
- 100 ml ulei de măsline
- unt cât 2 nuci
- 1 lingură de seminţe de coconar
- 1 lingură de pulpă de curmale
- 1/2 pahar de apă
- 1/2 lămâie
- 1 lingură de vin grecesc cu răşină
- 1 legătură de pătrunjel
- 150 g alge comestibile
- sare
- piper pisat
Mod de preparare:
Se curăţă, să golesc şi se spală rândunicile de mare. Se taie subţire ceapa şi se rumeneşte în uleiul şi untul pus la încălzit într-o tigaie mare.
Se adaugă seminţele de coconar şi pulpa de curmale, puţină sare şi piper pisat, se amestecă şi se pune peştele în tigaie.
Se adaugă atunci jumătatea de pahar de apă, uşor acidulată cu câteva picături de lămâie şi se lasă la foc cam 10 minute, întorcând peştele.
Se toacă pătrunjelul şi, exact înainte de a stinge focul, se aromatizează preparatul adăugându-se vinul, pătrunjelul şi algele. Se serveşte imediat, cu o garnitură de linte roz.
Pofta buna!