Rapsodie de primavara

Printeaza

Rapsodie de primavara din: piept de pui, pasta de masline, orez, spanac, rosii, ardei, morcovi, telina, parmezan, unt, usturoi, ule, sare, piper, sticksuri din spanac, otet, spaghete.

 

Ingrediente:

  • 100 g de piept de pui
  • 50 g de pastă  de măsline
  • 100 g de orez
  • 100 g de spanac
  • 4 roşii cherry
  • 100 g ardei
  • 100 g morcov
  • 50 g de ţelină
  • 50 g parmezan
  • unt
  • 1 căţel de usturoi
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

Pentru design:

  • sticksuri din spanac
  • acetto balsamico
  • spaghetti

 

Mod de preparare:

Pieptul de pui îl tai în două bucăţi rotunde ca în imaginile alăturate, sărezi şi piperezi şi le sotezi în puţin unt în tigaie, până prind culoare pe ambele părţi, aproximativ 6-7 minute în total, după care le scoţi şi le aşezi pe şerveţele absorbante.

După ce surplusul de ulei a fost îndepărtat, rondelele de pui le ungi cu pasta de măsline şi le dai la cuptor 15 minute.

Pui legumele la fiert: ţelină, morcov şi ardei (mai spre sfârşit). După ce legumele au fiert, le scoţi şi le tai cubuleţe mici. în supa rezultată pui la fiert orezul care în prealabil a fost curăţat şi spălat (proporţie de 1 la 3).

Legumele tăiate fin le tragi în tigaie, apoi le adaugi peste orez şi le dai la cuptor 15-20 minute (până este făcut, trebuie să fie al-dente), iar aproape de sfârşit adaugi şi parmezanul.

Pregăteşti piure-ul de spanac aşa:

Dacă spanacul este congelat, îl pui în puţină apă pentru a se dezgheţa, după care îl pui la fiert. Când este gata, îl scurgi de apă şi îl toci foarte fin.

Pui o tigaie pe foc în care adaugi un cubuleţ de unt şi puţin ulei de măsline, când untul este aproape topit adaugi căţelul de usturoi pisat foarte fin şi spanacul, condimentezi şi îl sotezi în unt.

Iei spanacul de pe foc şi îl laşi în aşteptare. Dacă doreşti să fie şi mai fin, mai bagi spanacul puţin în blender. Roşiile cherry le crestezi şi le laşi câteva secunde în tigaie în ulei de măsline.

Separat iei 4 spagetti, pe care le prăjeşti şi care ne vor fi de ajutor la montarea preparatului.

Finalizezi aşa: lei un cerc de metal în care pui primul strat din piureul de spanac, stratul doi este de orez, după care pui o rondea de piept de pui.

Vii cu susţinerea beţelor de spaghetti rupte mai mărunt, care vor sta în spatele celor două roşii cherry şi vor susţine a doua rondea de carne, peste care vine ataşată o roşie cherry.

Decorezi cu picături de acetto balsamico şi de asemeni aşezi în vârful roşiei cherry un sticks din spanac, iar pe marginea farfuriei desenezi cu dressing de spanac.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • racegoc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.