Rasol alb cu sos de hrean
PrinteazaO reteta delicioasa de rasol alb cu sos de hrean din: rasol manzat, ceapa, telina, patrunjel, morcov, pastarnac, cimbru, foi de dafin, cuisoare, piper, hrean smantana, faina si sare.
- rasol mânzat dezosat 1 kg
- ceapă 70 g
- telină 70 g
- pătrunjel rădăcină 30 g
- morcov 50 g
- păstârnac 40 g
- cimbru, foi de dafin, cuisoare, piper boabe după gust
- hrean în conservă 10 g
- smântănă lichidă 90 ml
- făină 10 g
- sare după gust
Mod de preparare:
Carnea se pune la fiert în 4 litri de apă si se fierbe timp de 2 ore după care se adaugă legumele curătate si tăiate cuburi mari, sare si condimente (foi de dafin, cuisoare, cimbru). După aproximativ 40 de minute se verifică consistenta cărnii, iar legumele trebuie să fie usor tari.
Carnea se scoate si se taie în felii pe care le mentinem la cald. Sosul se realizează din 250 ml supă rezultată din fierberea cărnii în care se adaugă hreanul din conservă și smântâna.
Se condimentează cu sare si piper și se reglează consistenta cu un rântaș de făină. Se napează rasolul feliat pe care îl servim cu garnitură de legume fierte.
Rasol alb cu sos de hrean
Pofta buna!