Rasol aromat de porc
PrinteazaRasol aromat de porc din: rasol de porc, ceapa, morcovi, dafin, sare, piper.
- un rasol mare de porc
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 4 foi dafin
- sare si piper
Mod de preparare:
O ceapă si un morcov se taie mărunt si se pun la fiert în 2 litri de apă cu 2 foi de dafin.
Când amestecul dă în clocot, se pune rasolul care trebuie să stea complet în lichid si se fierbe o oră sau mai mult până ce carnea devine moale. Se scoate apoi si se lasă la răcit.
Intre timp, ceapa si morcovul rămase se taie mărunt Si se aştern ca pat într-o tavă de cuptor, alături de celelalte 2 foi de dafin. Se toarnă lichid de la fierbere cât să acopere legumele.
Se asază rasolul presărat cu sare si piper, se lasă la cuptor 60 de minute până ce se rumeneşte frumos. Ultimele 10 minute se va coace la foc mare.
Pofta buna!