Rasol de crap cu hrean
PrinteazaO reteta de rasol de crap cu hrean din: hrean, suc de lamaie, galbenusuri, smantana, crap, zarzavat, sare, foaie de dafin, boabe de piper negru, boabe de mustar si cuisoare.
- 100 g hrean proaspat
- 5 linguri suc de lamaie
- 2 galbenusuri
- 75 ml smantana
- 1 crap curatat (circa 1,5 kg)
- 1 legatura zarzavat de supa
- sare
- 1 foaie de dafin
- 1 lingurita boabe de piper negru
- 1 lingurita boabe de mustar
- 2 cuisoare
Mod de preparare:
Se decojeşte hreanul şi se rade (sau se pasează cu mixerul); se amestecă împreună cu 1 linguriţă suc de lămâie şi sare.
Se bat gălbenuşurile cu telul. Se înglobează hreanul şi smântână şi se repartizează în 4 forme sau ceşti. Se lasă la congelator cca 2 ore.
Se taie fâşii zarzavatul de supă. Se pune la fiert o cantitate mare de apă şi se adaugă zarzavatul şi mirodeniile. Se adaugă apoi restul de suc de lămâie şi cca 1 linguriţă de sare.
In această zeamă se aşază bucăţile de peşte şi se acoperă cu un capac; se lasă să fiarbă la foc moale cca 25 min. (nu se lasă să fiarbă!).
Se scot bucăţile de peşte din vas, cu lingura de spumă. Se repartizează deasupra legumele şi puţină zeamă.
Alături se serveşte compoziţia de hrean, pe jumătate congelată; eventual se răstoarnă pe o farfurie (pentru aceasta, formele se introduc puţin în apă fierbinte).
Rasol de crap cu hrean
Pofta buna!