Rasol cu sos de hrean si sfecla
PrinteazaRasol cu sos de hrean si sfecla din: carne de vitel, morcovi, telina, patrunjel, ardei gras, ceapa, sare, piper, hrean, sfecla, otet, smantana, zahar sau miere.
- 1/2 kg carne de viţel
- 2 morcovi
- 1 ţelină mică
- 1 rădăcină de pătrunjel
- l ardei gras roşu
- 2 cepe de dimensiune medie
- sare
- 1 lingură boabe de piper
Pentru sos:
- 1 lingură hrean ras
- 1 sfeclă roşie mică
- 1 lingură oţet
- 1 pahar smântâna
- 1/4 linguriţă zahar sau miere
Mod de preparare:
Speli carnea şi o pui la fiert într-un vas mare, în 3 litri de apă. După ce îndepărtezi spuma care se formează, adaugi în oală boabele de piper şi zarzavaturile curăţate şi spălate, care vor da gust bun cărnii fierte. Laşi carnea să fiarbă la foc mic, timp de aproximativ 2 ore, adăugând sare când carnea s-a mai înmuiat.
Scoţi carnea fiartă, o laşi să se mai răcească şi o tai în felii groase de 1-1 1/2 cm, cu un cuţit bine ascuţit.
In timp ce carnea se află la fiert, speli sfecla şi o pui la copt. Decojeşti sfecla coaptă şi o dai pe răzătoarea fină.
Dizolvi zahărul în oţet. Amesteci hreanul cu oţetul îndulcit, sfecla rasă, smântână şi puţină sare.
Serveşti rasolul cu sosul rece alături. Zeama rămasă de la fierberea cărnii o poţi transforma într-o minunată supă cu găluşte sau cu tăiţei de casă.
Rasol cu sos de hrean si sfecla
Pofta buna!