Rasol cu sos unguresc
PrinteazaRasol cu sos unguresc din: rasol de vita, zarzavat, ulei, boia, smantana, lamaie, sare, piper.
- 1 rasol de vaca
- 300g zarzavat de supa
- 1 ceasca ulei
- 1 lingurita boia de ardei
- 1 ceasca smântâna
- 1 jumatate de lamâie
- sare
- piper boabe
Mod de preparare:
Se spala rasolul si se pune la fiert cu multa apa. Se fierbe 1 ora, dupa care se adauga zarzavatul de supa, spalat si curatat, 1 lingura de sare, piperul boabe si putina coaja de lamaie.
Cand carnea se desprinde de pe os, se ia oala de pe foc si se scoate carnea. Bucatile de carne se rumenesc in ulei incins si se pun pe un platou.
In uleiul in care s-a rumenit carnea se prepara apoi la foc mic sosul format din 1 lingurita boia de ardei iute, o ceasca de smantana si zeama de lamaie.
Dupa ce sosul se ingroasa, se rastoarna peste carne.
Pofta buna!