Rasol cu sos
PrinteazaRasol cu sos din: sare, rasol, morcovi, praz, telina, patrunje, ceapa, oua, otet, ulei, zahar, verdeturi.
- sare
- 800 g rasol
- 2 morcovi mari
- 1 praz
- 175 g ţelină
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ceapă
- 10 ouă
- 2 linguri de oţet de vin
- 250 ml ulei de rapiţă
- zahăr
- mix de verdeţuri (mărar, creson, pătrunjel, hasmaţuchi, tarhon, leuştean, ştevie, roiniţă)
Mod de preparare:
Se fierb 2 l de apă cu o linguriţă de sare. In această apă se clocoteşte la foc mic carnea timp de 2 ore. In ultimele 30 de minute se adaugă legumele de supă, care se curăţă, se spală şi se taie măruntîn prealabil.
Pentru sos se fierb ouăle tari, se curăţă de coajă şi se separă gălbenuşul. Cele 10 gălbenuşuri se trec printr-o sită şi se amestecă cu oţetul, cu sarea şi cu uleiul, până se omogenizează.
Se condimentează puternic cu sare şi cu zahăr. Albuşurile se taie mărunt şi se înglobează în sos.
Verdeaţa se spală şi se scutură de apă, se aleg doar frunzuliţele şi se toacă mărunt, apoi se amestecă cu celelalte ingrediente. Carnea se scurge, se taie felii subţiri, se rulează şi se prinde cu scobitori.
Rulourile de rasol se servesc cu sosul rece.
Rasol cu sos
Pofta buna!