Rasol de gaina cu garnitura de legume si sos de hrean
PrinteazaRasol de gaina cu garnitura de legume si sos de hrean
- 1 găină de circa 1,500 kg
- sare
- 30 g hrean
- 200 g morcovi
- 2 telina
- 1 ceapă
- 1 varză
- 300 g cartofi
- 50 g costiţă afumată
- 1 lingură oţet
- zahăr
- 50 g unt
- 1/2 lingură făină
Mod de preparare:
Găina se spală bine şi se pune la fiert cu apă rece. Cînd începe să fiarbă, se spumează, se dă sare şi pe parcurs se pun morcovii, ţelina şi ceapa.
Cind găina este bine fiartă, se dă deoparte. între timp se opăreşte varza, se fac verzişoare mici, se aşază într-o cratiţă pe felii de costiţă şi se fierbe cu puţină supă grasă.
Cartofii rotunjiţi se fierb separat.
Pofta buna!
As manca un rasol de gaina cu sos de hrean.