Rasol de gaina in sos de hrean
PrinteazaRasol de gaina cu sos de hrean din: gaina, morcovi, telina, ceapa, varza, cartofi, costita, otet, zahar, unt, faina, sare, hrean.
- 1 găină
- sare
- 30 g hrean
- 200 g morcovi
- 2 telina
- 1 ceapă
- 1 varză
- 300 g cartofi
- 50 g costiţă afumată
- 1 lingură oţet
- zahăr
- 50 g unt
- 1/2 lingură făină
Mod de preparare:
Găina se pune la fiert cu apă rece. Cînd începe să fiarbă, se spumează, se dă sare şi pe parcurs se pun morcovii, ţelina şi ceapa. Cand găina este bine fiartă, se dă deoparte.
Intre timp se opăreşte varza, se fac verzişoare mici, se aşază într-o cratiţă pe felii de costiţă şi se fierbe cu puţină supă grasă. Cartofii rotunjiţi se fierb separat.
Rasolul de gaina se serveste cu garnitura de legume si sosul de hrean.
Pofta buna!